Kaj je Djotiš ?

Djotiš je vedska astrologija, staro znanje zapisano v Vedah, znanje o naravnih ritmih, o tem, da je človek, del narave in ji sledi. Vede so obširna zbirka spisov in pesnitev, ki učijo o vseh najpomembnejših univerzalnih zakonitostih življenja. 

Korenine Djotiša segajo več tisočletij nazaj v čase vedske civilizacije, ki je bila v vzponu pred približno 5000 leti. Kot kaže je najverjetneje obstajala na področju današnje Indije. Zato mnogi Djotiš smatrajo za indijsko astrologijo. 

Vedski astrologi natalno karto razlagajo predvsem v luči tega, kakšno bi bilo življenje v prihodnje zaradi posledic preteklega delovanja. V vedski civilizaciji, v kateri se je razvijal Djotiš je bilo zaupanje v razlagalce Dotiša tako veliko, da so ljudje brez vprašanj sprejemali njihove nasvete. Zato so se vedski astrologi na svetovanjih posvečali predvsem predvidevanju možnih dogodkov v prihodnosti in razlagi preventivnih ukrepov, s katerimi človek lahko vpliva na posledice preteklega delovanja. 

V natalni karti je sedem planetov in dve matematični točki, razporejenih tako, kot so bili v trenutku našega rojstva na nebu. Planeti poosebljajo naše značilnosti in kaj smo prinesli na ta svet in s kakšno vibracijo smo se rodili. 

Toda čeprav Djotiš s svojo metodologijo in znanjem o naravnih ritmih lahko pozna tako preteklost in tudi prihodnost, le te ne napoveduje. Njegov namen ni predvidevanje prihodnjih dogodkov, temveč pomoč in nasvet, kako si sami, z drugačnimi odločitvami, razumevanjem svojega življenja, pravilnimi usmeritvami in usmerjenim delovanjem, vsak trenutek lahko ustvarjamo lepšo prihodnost. 

Lahko si to predstavljate kot nek zemljevid, ki kaže pot po kateri peljete svoje življenje. S pomočjo zemljevida si lahko pogledamo kam vodi pot, ki je pred nami in kakšna je.  Če nam ustreza smer po kateri hodimo bomo nadaljevali pot. Če nam ne ustreza smer potem je na nas, da jo spremenimo. V vsakem primeru smo mi tisti, ki imamo volan življenja v svojih rokah. Zavedajmo se, da smo sami kreatorji svojega življenja.  

Djotiš uči, da ima vsak od nas svobodno voljo, ki je vedno v vsakdanjem trenutku in nam pomaga stvari razumeti, spremeniti in izbrati drugače. Djotiš je predvsem namenjen preventivnim ukrepom in razumevanju samega sebe, razumevanju življenja samega in naravnih obdobij, ki jih astrolog vidi skozi trajanje obdobij v katerem se nahajate. 

Ko imamo to vedenje in razumevanje svojega življenja postane vse bolj lahkotno in razumljeno. Preteklosti res ne moremo spremeniti, lahko pa jo s pomočjo Djotiša razumemo, spoznamo zakaj delujemo kot delujemo in je zaradi vsega tega vedenja, lažje ustvariti boljšo prihodnost.

Kaj pomeni beseda Djotiš? 

Beseda Djotiš izvira iz sanskrstskega jezika in v prevodu pomeni ”svetloba” oziroma ”tisti, ki ustvarja svetlobo”. 

Djotiš osvetljuje naše življenjske okoliščine. Svetlobe ne bi mogli izkusiti, če ne bi bilo teme. 

Ko govorimo o Djotišu, govorimo predvsem o ustvarjanju in širjenju svetlobe, ki osvetljuje naše življenjske situacije. To je orodje oz. znanje, ki nam prikazuje življenje na preprost način. 

KAJ JE OSNOVNI NAMEN DJOTIŠA? 

Osnovni namen Djotiša je večja možnost svobodne izbire. Omogoča nam, da po eni strani bolj polno izrabimo svoje danosti, ki so pred nami, po drugi strani pa se lahko ognemo preprekam in nesrečam oz. zmanjšamo njihove posledice. 

Djotiš bi lahko primerjali z zemljevidom. S pomočjo zemljevida, bi lahko pogledali kam vodi pot, ki je pred nami in kakšna je. Če nam smer ustreza, se lahko odločimo, da bomo nadaljevali pot po njej. Če pa nam pot ne bo ustrezala pa lahko spremenimo smer in lahko zavijemo drugam. Ampak zavijemo lahko drugam samo takrat, ko vemo po kateri poti moramo iti. 

Zemljevid, nam zagotovi potrebne informacije, ne more se pa odločati namesto nas. Enako velja tudi za Djotiš. Odločitev je vedno na nas po kateri poti se bomo odločili, da bomo hodili. 

VEDSKA TRADICIJA IN DJOTIŠ

Korenine Djotiša segajo več tisočletij nazaj v čase vedske civilizacije. Vedska civilizacija je bila v vzponu pred približno pet tisoč leti. Kot kaže je verjetno obstajala na področju današnje Indije. Zato mnogi Djotiš smatrajo za indijsko astrologijo. 

Izraz veda pomeni vedenje, znanje. Vede so obširna zbirka spisov in pesnitev, ki učijo o vseh univerzalnih zakonitostih življenja. Predstavljajo enega najstarejših temeljev filozofije in religije ter razumevanje področij, ki jih danes z drugačnim pristopom, uvrščamo v sodobno znanost. 

Vede nas učijo, da je vsak od nas del Izvorne energije, ki prežema vse, kar v Univerzumu obstaja. Izvorna energija se udejanja skozi vsakega od nas, v procesu, ki mu pravimo Življenje. 

Duhovni svet je svet vedenja. Prežema vse, kar je. Je Enost. V njem ni dvojnosti, ki je potrebna za izkustveno spoznanje. Dvojnost nastane šele z obstojem snovnega, materialnega sveta. Zato je izkustveno spoznanje samega sebe možno le v svetu materije. Za izkušnjo je potrebna različnost in medsebojna primerjava različnosti. Vedeti moramo kdo mi nismo, da bi lahko spoznali kdo smo. Da bi vedeli kdo mi smo, mora obstajati meja med nami in vsemi ostalimi. To mejo predstavlja naša osebnost – človekovo fizično telo skupaj z njegovi miselno čustvenim svetom.

Kako poteka moje individualno Djotiš svetovanje? 

Vsak človek zase je unikat in tako tudi potekajo svetovanja Djotiš. Svetovanja izvajam v živo v Domžalah, na Ljubljanski cesti 76. 

Individualno svetovanje poteka v živo in traja nekje do 2,5 uri

Za izdelavo natalne karte potrebujem: 

  • Ime in priimek
  • Datum rojstva
  • Kraj rojstva
  • Uro rojstva

Ponavadi pridejo na Djotiš svetovanje osebe, ki so na neki prelomnici v življenju in si sami ne znajo več pomagati. Ali pa jih samo enostavno zanima vpogled v njihovo življenje, razumevanje določenih stvari. Včasih pa pride nekdo samo po nasvet in pogovor glede odločitve pred katero stoji.  

Moja velika vrlina je poslušanje drugega človeka. Ko se s stranko pogovarjava imam občutek, da se čas ustavi. 

Djotiš je moje orodje, s katerim vam pomagam razumeti vašo preteklost, vaša obdobja in čas v katerem se nahajate. Ne glede na to, da je včasih težko sprejeti preteklost, je vseeno preteklost pomembna, ker smo zaradi nje tukaj in zdaj.  In če zavestno sprejmemo svojo preteklost se nam lekcije, ki so se nam ponavljale, nehajo ponavljati. Ko sprejmemo preteklost, potem tudi lažje začnemo živeti v sedanjem trenutku in zavestno izbiramo svojo prihodnost. 

Iz slike neba, v trenutku vašega rojstva, natalna karta odslikava vsa področja vašega življenja. Od otroštva dalje. Razkrije vaše potenciale, vaša močna in šibka področja. Obdobja v katerih se človek nahaja so različno dolga, kar pa ne pomeni, da so vsa slaba. 

KAKO VAM LAHKO POMAGAM Z DJOTIŠEM?

Z Djotišem imam vpogled v vaše življenje skozi postavitev planetov. Planeti niso nič drugega kot vaš odziv na situacije v katerih ste.

Včasih je fino vedeti če si v ''zloglasnem'' SADE SATIJU - ki prinaša marsikaj v vaše življenje.

Moje največje darilo osebam, ki pridejo v stik z menoj je moj osebni stik. Enostavno uživam v pogovorih v živo s strankami.

Cene Djotiš paketov si lahko ogledate tukaj

  • Rečeš nekomu DA, ne glede na to, da morda nimaš časa ali se ti ne da?
  • Si želiš vse narediti popolno in nikdar ni dovolj dobro?
  • Se počutiš krivo, ko si vzameš čas zase in poskrbiš za svoje potrebe?
  • Konstantno razmišljaš o svoji prihodnosti, o problemih drugih ljudi ali o tem, kaj vse gre lahko narobe?

Ja, to je tvoja notranja kritičarka, ki te nenehno muči, toda brez skrbi, v tebi se skriva tudi tvoja najboljša prijateljica.

Pridobi brezplačni priročnik in jo spoznaj!

S prijavo se strinjaš, da te dodam v bazo email prejemnikov. Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjaviš.