Retrogradni Merkur skozi znamenja

Merkur je retrograden od 30.01.2021 in vse do 21.02.2021.

Letošnja prva retrogradnost Merkurja je nekaj posebnega, ker je vsa energija zelo zgoščena na enem področju vašega življenja v tem času.

Kje točno je odvisno od posameznega znamenja. Zato si v naslednjih vrsticah preberite, kje je za posamezno znamenje največ energije.

Veliko planetov, kot so Sonce, Jupiter, Venera in Saturn in še Retrogradni Merkur so v tem času v znamenju kozoroga.

Merkur retrograden v znamenju kozoroga, za vse pomeni obnovo in spremembo in transformacij, predvsem na področju posla in službe.

To je čas, ko moramo pregledati in ponovno oceniti našo finančno situacijo. Tu se lahko vprašamo, kaj lahko naredimo, da situacijo izboljšamo.

Če uporabite retrogradnost Merkurja pravilno, bo to čas, ko boste manifestirali svojo prihodnost v boljšo prihodnost.

Vzemite ta časa za refleksijo in analizo vsega, kar ste delali v preteklih mesecih. Nadaljujte s tistim, kar je bilo dobro in spremenite kar ni bilo.

Kozorog med drugim predstavlja tudi vlado in pravičnost in spremembe.

Ko gre planet retrogradno, kar pomeni navidezno se giblje nazaj, je vedno pomembno dati fokus na PREGLEDOVATI, ANALIZIRATI, SPREJETI ODGOVORNOST, NAREDITI REFLEKSIJO.

Znamenje kozoroga pomeni tudi finance in tudi na tem področju moramo narediti pregled stanja o tem, kako mi delamo s financami in denarjem.

Pregled po znamenjih:

Ljudje rojeni v znamenju kozoroga bodo imeli občutek, da jih nekaj vleče navzdol in da čutijo velik pritisk in obremenitev. To je priložnost za vas, da pogledate v svoje življenje in ga poskušate spremeniti ali spremeniti sebe in svoj odnos do življenja. V tem času se bo veliko vrtelo okrog vas samih

Ljudje rojeni v znamenju vodnarja bodo imeli velik poudarek na 12. hiši, ki predstavlja zaključke. Morda je veliko stvari ostalo nedokončanih in odprtih in jih je potrebno zaključiti. Veliko se boste ukvarjali s tem, da boste pregledovali svojo preteklost. Narediti je treba zaključke, ker se bo naslednji mesec, zgodil nov začetek za vas.

Ljudje rojeni v znamenju rib, boste lahko srečali kakšne stare prijatelje. Lahko boste z njimi na novo vzpostavljali odnose. Lahko bo v tem času treba nekaj rešiti s starejšimi sorojenci.

Ljudje rojeni v znamenju ovna boste imeli veliko dela na službenem področju. Lahko boste imeli nekaj dela s šefom ali boste začutili, da bi radi šli na svoje. Spraševali boste kaj v vašem življenju je vaše poslanstvo. Lahko se boste spraševali ali vas vaša služba še osrečuje. V tem času boste lahko zelo zaposleni v službi.

Ljudje rojeni v znamenju bika bo za vas čas, ko boste vzpostavljali vaša nova prepričanja, nove načine razmišljanja. Morda boste planirali tudi prihodnost.
Če so bila prestavljena potovanja je možno, da bi jih v tem času ponovno planirali. To je tudi čas za pridobivanje novega učenja, občutek da potrebujete novo znanje in nove informacije. To bo tudi čas refleksije za vas.

Ljudje rojeni v znamenju dvojčka boste v tem času šli skozi globoke preobrazbe. To bo za vas malo težji mesec, ker je veliko planetov nagnetenih v vaši 8. hiši. 8. hiša je hiša sprememb, transformacij in globoko zakoreninjene psihološke stvari. V tem času se vam lahko okrepi tudi vaša intuicija. Poslušajte sebe, ker le tako boste dobili odgovore na vaša vprašanja. To bo za vas čas globokega čustvenega spreminjanja s tem, da boste gledali nazaj v preteklost.

Ljudje rojeni v znamenju raka bodo imeli velik poudarek na partnerskih odnosih. Razmišljali boste kako odnos izboljšali in ga tudi boste, ker boste imeli na to področje fokus in je tudi odlično podprta energija.
Za vse, ki ste v resni zvezi, bo od vas ta čas terjal nekaj več energije in resnosti. Samski lahko nekoga spoznate ali pride nekdo nazaj k vam iz vaše preteklosti.

Ljudem rojeni v znamenju leva se bo v tem času vrtelo veliko okrog zdravja. Razmišljali boste o tem kako postati bolj zdrav ali kako shujšati.
Lahko boste zelo zaposleni v službi. Projekte, ki jih imate odprte bi bilo fino zaključiti, da se z novim mesecem začne vse na novo.

Ljudje rojeni v znamenju device, bo to čas, ko bo v vas zbudil veliko kreativnosti. Razvijali boste nove načine kako boste od sedaj naprej delali stvari. Tudi če ste na samostojni poti, lahko v tem času začnete svoj posel širiti. Imeli boste poplavo novih idej. Je pa nekaj iz preteklosti, kar vas še vedno drži nazaj in morate razrešiti. Merkur retrograden vas opozarja, kaj ste pustili nedokončano (projekti, otroci, romantičnost).

Ljudje rojeni v znamenju tehtnice boste imeli v tem času spremembe v domu.
Lahko bi razmišljali o selitvi ali prenovi doma. Dom in družina bosta v tem času pomembna za vas. Lahko boste večkrat obiskali kraj od koder prihajate.

Ljudi rojeni v znamenju škorpijona vas bodo energije v tem obdobju podpirale na področju komunikacije. Naučili se boste nekaj novih stvari. Lahko se boste več družili s svojimi sorojenci (predvsem mlajšimi). Poudarek bo na učenju.

Ljudje rojeni v znamenju strelca morate pregledati vašo situacijo s financami. Morda morate narediti pregled kam vam denar odteka in od kje vam priteka. Če boste pregledali situacijo v preteklost in analizirali situacijo z denarjem, boste dobili jasno sliko, kje ste se zataknili in tako rešili finančno situacijo. Vedeli boste tudi kaj narediti, da zaslužite več denarja. Čas ko boste zelo produktivni. Čas je podprt za vas in zmogli boste prislužiti denar, ker delate velike plane. Morate pa pogledati nazaj kako se lahko še izboljšate.
To je čas, ko boste produktivni.
Zelo boste tudi zgovorni in se boste veliki pogovarjali z drugimi ljudmi.

! Uporabljam vedski sideralni zapis, ki ni enak zahodni astrologiji.
Če ne veste katero znamenje ste po Djotišu, mi lahko pišete na info@neja-dragar.si in vam brezplačno izračunam vaše znamenje.

Svetlobni pozdrav, Neja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja