Sade sati – priložnost za spremembe v življenju

Sade sati je obdobje, ki se v življenju posameznika dogodi približno vsakih 27 let in traja okoli 7,5 let. Astrološko gledano pomeni prehod Saturna skozi rojstno luno. Ko se Saturn približa znamenju pred rojstno luno, se začne obdobje sadi satija.

V enem znamenju Saturn ostane 2,5 leti in se po 2,5 letih premakne v naslednje znamenje, kjer je luna in se po 2,5 letih premakne še v zadnje znamenje in tako se konča obdobje 7,5 letnega sade satija.

Kako vpliva to na posameznika, je odvisno skozi katera znamenja (odvisno kako so postavljena v natalni karti) in na katerih področjih življenja ga bomo občutili najbolj.

Rojstni sade sati (ko se rodimo v sade sati) pogosto prinaša potrebo po odmiku, negativno miselno naravnanost, nesprejetost, nerazumljenost, občutek osamljenosti in občutek, da nikdar nisi dovolj dober, občutek manjvrednosti, občutek nesprejetosti, kar se še kako kaže naprej skozi celotno naše življenje. Dokler to ne ozavestimo in začnemo zdraviti, se tega občutka ne moremo znebiti. To je nekako v nas.

Če se kot otrok rodimo v času, ko je Šani dobri dve leti v znamenju rojstne lune, se bomo velikokrat čutili nezaželenega, nesprejetega in nerazumljenega, pogosto preveč občutljivega in osamljenega v svojih mislih.

Sade sati, ki se kasneje pojavi v našem življenju je odvisno na katerem področju ga najbolj občutimo, to se pa vidi skozi postavitev hiš v rojstni karti.

Lahko se pojavi občutek kroničnega pomanjkanja časa.

Kar naenkrat ima dan premalo ur mi pa preveč obveznosti. Če v tem času še bolj hitimo, namesto, da  bi se poglobili vase in ugotovili, kaj nam služi in kaj ne, bomo imeli občutek, da se je vse zgrnilo na nas in da preprosto ne zmoremo več sami sebe dohajati.

Ravno takrat, v tem obdobju, je bolj kot kdajkoli potrebno se poglobiti vase, se povprašati kaj si želimo, ugotoviti kaj nas dela srečno in kaj nesrečno.

Marsikdo se ga boji  zaradi težav, ki jih lahko sproži na področju financ, posla, partnerstva, včasih tudi zdravja. Sade sati nam prinaša realno sliko našega življenja, kakšnega smo živeli do sedaj in kako želimo živeti v prihodnosti. Je obdobje, ki na površje prinese vse, kar smo pometali pod preprogo.

Sade sati se dogodi približno trikrat v življenju.

Največ kar v času sade satija lahko naredimo sami je, da se osvobodimo vsega, kar nam ne služi več in kar nas dela najbolj nezadovoljne in nesrečne.

Pa vendar se ga ni potrebno bati, kajti ravno takrat imamo največjo učno lekcijo, ko nam Saturn ponuja roko, da se začnemo učiti in odlagati bremena preteklosti.

Če pa smo po naravi obrnjeni navznoter, bomo v tistem času bolj iskali tišino in  samoto, da v miru premislimo, se poglobimo vase in povežemo sami s seboj.

Star zenovski pregovor pravi: »V meditaciji bi morali sedeti vsak dan 20 minut. Razen če ste preveč zaposleni, potem bi morali sedeti eno uro.«

Želite izvedeti kdaj boste imeli sade sati vi?

Pišite mi na info@neja-dragar.si . Preračun naredim brezplačno.      

Neja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja