Ko je mami na off…

NE? JA? NE UPAŠ? JOJ KAJ SI BODO PA MISLILI? PA SEJ NIMAM TOLIKO ČASA….. Pa jaz nisem ti, ko lahko greš…. pa kaj si bo mislil mož, pa babica, pa soseda, pa daljna soseda, pa teta iz tretjega kolena, pa poštar, pa….. 

I Z G O V OR

Uff ja…. 

Sama sem mamica in žena…. In zaposlena in gospodinja in bla bla bla bla bla bla… kakšne vse nazive imam. 

Ampak v samem srcu, sem pa tudi jaz samo ženska, mlado dekle, ki gre rada, tudi sama kam, da si odpočije, od ponorelega sveta, od ogromno obveznosti, od službe in konec koncev, dejmo roko na srce drage moje, tudi od moža in od otrok. 

Se strinjaš z menoj, da včasih tudi to paše? En cel ljubi dan, delati nič, skrbeti samo zase, pojesti kaj dobrega, se usesti na doooolgooo kavo in nič, še govoriti ti ni treba, če nočeš. 

Ojaaa….  Lansko poletje sem si privoščila 

Bil je odličen vikend. Sicer na morju nismo bile niti 24 ur (nam je povedal hišnik). Tako, da dragi hišnik, če bereš tole, naslednjič pridemo za 24 ur!

Smejale smo se do solz, da me je bolel trebuh. Pogovarjale do onemoglosti, zehale 🙂, se smejale, spet bile resne in jedle, pile koktajle, in se spet smejale (mislim, da še bolj kot prej 🙂)…. Praznovale, se kopale v morju, opazovale ljudi in se spet smejale in jedle 🙂

To je bil najboljši vikend ever. Spet sem bila tisto mlado dekle iz srednje šole, ki je šlo prvič na morje. Brez obveznosti in brez slabega občutka, da delam narobe. 

Čeprav sem dobila, preden sem šla, očitek: ”ja kaj pa tvoja družinica? Bo kar sama?” 

JA, kar sama bo. Tudi jaz potrebujem biti malo SAMA. Ali nimam dovolj obveznosti? Ali nimam dovolj odgovornosti? Si jaz ne smem privoščiti malo oddiha? 

Ah, vrgla sem čez ramo očitek… in sem šla. 

****

In veš kaj? Ko sem prišla domov nihče ni bil lačen, strgan in popraskan. Zdi se mi, da so se mogoče imeli še za kanček bolje, kot pa če bi bila jaz doma. Takrat, si lahko privoščijo še malo tistega, kar mami ne pusti 🙂

****

Zato drage moje, ko začutite, da je preveč, pojdite malo stran. Vas bodo pogrešali, ko vas ne bo in bo tako sladko, ko pridete spet nazaj, da si boste želele še enkrat ponoviti. 

Vzemite si čas tudi zase, ker ste vredne in ker ga tudi ve potrebujete. To je samo stvar OD-LOČITVE (vaše od-ločitve). 

<3<3<3<3<3

UPAJTE SI <3 VZETI ČAS ZASE (vem včasih ali pa velikokrat je to lažje si misliti kot pa narediti). 

Zdaj, ko bo konec korone se že zdej zavežem, da si bom vzela en takle dvodnevni vikend samo zase, ker vem, da ga krvavo potrebujem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja