Kako pa ti gledaš svojo mamo?

Mamo v rojstni karti (natalni karti) predstavlja 4. hiša. V natalni karti so področja življenja predstavljena po hišah. Vseh hiš je 12. Ja zelo natančno so razdeljena naša področja življenja. Najbolj pomembni stebri so, na njih gradimo celo svoje življenje, jaz, moj dom, partnerstvo in služba. 

Se strinjaš s tem? 

Dom je eden izmed najbolj pomembnih področjih življenja. V natalni karti v 4. hiši tako gledamo tudi svojo mamo in naš odnos do nje. 

Rojstna karta se izdela za vsakega posameznika glede na njegove rojstne podatke

Rojstna karta je odsev, kako mi doživljamo svoj pogled. Tako se tudi tam vidi pogled na dogajanje okrog nas. V življenju ni vedno vse črno belo ampak so vmes tudi barve. Od nas je odvisno s katerimi očali gledamo življenje okrog nas. Tako je tudi odvisno kako gledamo svojo mamo. Meni je vedno govorila, da bom razumela njo, šele ko bom imela svoje otroke. Res je. Šele zdaj, ko sem starejša in ko sem si z Djotišem pomagala do boljšega razumevanja, nje in mojega življenja, razumem. Z Djotišem sem dobila drugačen pogled na njo. Zdaj jo gledam z razumevanjem in brez obsojanja. Kako osvobajajoč je ta pogled z drugačnega zornega kota. Včasih pozabljamo, da so naše mame tudi samo ženske z vsemi strahovi, ljubeznijo, mogočnostjo in predanostjo in skrbmi. 

Včasih pozabimo pogledati na njih s te strani, da so tudi one bile ranjene in prizadete, kot se včasih počutimo me. Vsaj zase lahko trdim, da sem zmožna na ta način pogledati nanjo sedaj, ko razumem svoje življenje, ko imam (tako kot je rekla ona takrat) svoje otroke in ker si dam včasih na svoje oči mavrična očala in jo z njimi tudi pogledam.

Ko spremenimo svoj pogled se spremeni vse 

Včasih se sprašujem res, kako so zapleteni tile naši družinski odnosi. Vsi od nekoga nekaj pričakujemo in čakamo, da se bo kdo drug spomnil na nas. Nekdo s svojo mamo sploh ne govori, življenje je pa tako kratko in lahko nam bo kdaj žal

Ko sem tole razmišljala, se mi je takoj pojavilo vprašanje v moji glavi: ”ja kaj pa ti narediš zanjo?”. Sama sebe zelo dobro slišim in moja vprašanja v meni so zelo glasna, in včasih kar vpijejo, da jih težko preslišim. Prav cel direndaj je včasih notri v moji glavi. 

Zato sem ji prejšnji dan prinesla vrtnico, kar tako za 10 minut, sredi tedna. Polepšala sem ji dan – kar tako. 

Nekako sem prišla v pravem času ob pravem trenutku, ker je imela tudi ona težak dan. Tako kot ga imam sama včasih. Evo pa sem ji polepšala dan njej in sama sebi. Včasih stvari naredimo za oba – za nekoga drugega in za samega sebe. 

Tudi sama si želim, da bi me moja otroka videla v dobri luči. In seveda sem pogledala v karti, kako me vidita onadva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja